fashion icon
Trenutno najtraženiji supermodel na planeti Kate Moss, odlučila se za još jedan poslovni potez osuđen na uspeh. Najkarakternije lice sa naslovnih strana lansirala je svoj stil za kuću koja je zaštitni znak britanske ulične mode - Topshop.Muza brojnih dizajnera koja će lako i platneni ceger iz prodavnica dobrotvornih organizacija staviti na listu “must have” komada u ormanima žena koje vode računa o sebi širom planete, u poslednje vreme aktivno radi sa nekoliko mladih dizajnera koji njene, a i svoje, modne snove pretvaraju u realnost pod krovom velikog lanca Topshop. Vlasnik ovog modnog giganta, Philip Green, je u cilju pojačanog plasmana brenda na svetskom tržištu, pozvao Kate Moss da pored 14 projekata među kojima su kampanje za Burberry, Dior, Longchamp, Louis Vuitton, Calvin Klein jeans i Versace, izbaci i svoju ličnu modnu liniju za Topshop. Kate je naravno prihvatila ovu zanimljivu ponudu između ostalog i zbog toga što je i sama redovni posetilac ovih radnji jer se u njima uvek može naći ponešto za uklopiti uz ostatak njenog fetišističkog, dizajnerskog bogatstva.
P.S.Ove godine top model Kate Moss vratila se na prvo mesto godišnje liste najbolje odevenih žena koju objavljije magazin "Glamur".

by Nadezda Jovanovic


уторак, 1. април 2008.

***ELLIE SAAB***

Omiljeni kreator-Ellie Saab...





On je sinonim za luksuz i glamur. On je na vrhu modne lestvice. On je nekada neafirmisani dizajner iz Bejruta... On je neko cije ime treba pisati velikim slovima. On je ELLIE SAAB
Sa mocnom vizijom,Ellie Saab je sa samo 9 godina uplovio u svet mode. 1982.god. kada je imao punih 18, otvorio je prvi sopstveni mali atelje koji je imao 10 zaposlenih. Poceo je da crta skice luksuznih vecernjih toaleta i preorijentisao se iskljucivo na tu vrstu umetnosti. Prvu reviju odrzao je u Bejrutu od kada ga stampa s pravom naziva "neprocenljivi genije". Tema na njegovim haljinama su zenstvenost i romantika koju treba pronaci u svakoj zeni. Devedesetih godina postaje svetski priznat kreator. 1998. predstavio je prvu kolekciju na svetskim modnim pistama u Parizu,Milanu,Londonu,LA-u,Moskvi,Njujorku... Postigao je vrhunac karijere kada je na dodeli Oskara 2002. Halle Berry prosetala jednu od njegovih kreacija. Njegov posao se zatim naglo prosirio,cemu u prilog ide i cinjenica da danas za jednu njegovu toaletu treba izdvojiti oko 300 000$.




HAUTE COUTURE,FALL/WINTER 2007.

by Nadezda Jovanovic

Velicina je uvek bitna! :)



I ove sezone nezaobilazne su naocare velikih dimenzija.
Sakrijte svoj pogled pod naocarima neobicnog dizajn
a.








by Nadezda Jovanovic & GOCA

Leto je na pomolu, a vi...


Uhvatite poljubac!!








Stopite se sa bojom mora...


































Samo se prosetajte plazom...
by Gordana Zivojinovic i Dajana Prazic
F * A * S * H * I * O * N ***********R * O * O * M
by Nadezda Jovanovic