fashion icon
Trenutno najtraženiji supermodel na planeti Kate Moss, odlučila se za još jedan poslovni potez osuđen na uspeh. Najkarakternije lice sa naslovnih strana lansirala je svoj stil za kuću koja je zaštitni znak britanske ulične mode - Topshop.Muza brojnih dizajnera koja će lako i platneni ceger iz prodavnica dobrotvornih organizacija staviti na listu “must have” komada u ormanima žena koje vode računa o sebi širom planete, u poslednje vreme aktivno radi sa nekoliko mladih dizajnera koji njene, a i svoje, modne snove pretvaraju u realnost pod krovom velikog lanca Topshop. Vlasnik ovog modnog giganta, Philip Green, je u cilju pojačanog plasmana brenda na svetskom tržištu, pozvao Kate Moss da pored 14 projekata među kojima su kampanje za Burberry, Dior, Longchamp, Louis Vuitton, Calvin Klein jeans i Versace, izbaci i svoju ličnu modnu liniju za Topshop. Kate je naravno prihvatila ovu zanimljivu ponudu između ostalog i zbog toga što je i sama redovni posetilac ovih radnji jer se u njima uvek može naći ponešto za uklopiti uz ostatak njenog fetišističkog, dizajnerskog bogatstva.
P.S.Ove godine top model Kate Moss vratila se na prvo mesto godišnje liste najbolje odevenih žena koju objavljije magazin "Glamur".

by Nadezda Jovanovic


недеља, 20. април 2008.

Zanimljivosti

FCUK-French Connection United Kingdom




Lanac ove modne kuće osnovan je u aprilu 1969. Tada se kompanija zvala French connection. Zanimljivost vezana za brend FCUK je vezana za njegov nastanak. Priča je o tome kako je jednom prilikom poslat fax iz velikog predstavništva French Connection-a u Hong Kong-u u Englesku, dakle iz FCHK u FCUK. I od tada je ovaj brend zaživeo. Naravno, postojale su i dalje postoje priče o kontroverzama brenda, vezanih za njegovo značenje. Kada pogledamo poznate natpise na majicama, kao što su "fcuk this","hot as fcuk","fcuk on the beach" itd. to i nije tako čudno. Čak je u pojedinim delovima Amerike zabranjena prodaja ovih proizvoda. Dizajner Daniel Greenwod jednom prilikom tužio je kompaniju za takve radove. Jedno je sigurno-o kvalitetu ove firme suvišno je govoriti, a za one koji su manje upućeni, otkrićemo im da se najveće radnje ove svetske kompanije nalaze u Engleskoj, naročito u Londonu, ali robne proizvode ove modne kuće možete pronaći i u nekim drugim "mešovitim" prestižnim buticima.

by Nadežda Jovanović
F * A * S * H * I * O * N ***********R * O * O * M
by Nadezda Jovanovic